Kinderen Kankervrij

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat nieuwe behandelingsmogelijkheden ontwikkeld kunnen worden om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.

Met de giften en bijdragen die Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) ontvangt financieren hun wetenschappelijk en klinisch onderzoek naar kinderkanker. Dit moet leiden tot een beter inzicht in hoe kinderkanker ontstaat, hoe het beter kan worden gediagnosticeerd en hoe het kan worden behandeld met zo weinig mogelijk bijwerkingen. Omdat KiKa van mening is dat voor de realisatie van onze doelstellingen alleen excellent onderzoek voor ondersteuning in aanmerking komt hebben hun met ingang van 2013, een eigen Wetenschappelijke Raad (WR) aangesteld die alle onderzoeksvoorstellen beoordeelt.

KiKa werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. We geven je graag meer informatie over hoe je donatie wordt besteed. Voor meer gedetailleerde informatie kun je hier het jaarverslag downloaden. Het gehele netto resultaat besteedt KiKa aan wetenschappelijk onderzoek. Het netto resultaat is het geld dat overblijft na aftrek van de kosten die gemaakt worden voor het werven van donateurs en de kosten van de organisatie.

Klik hier om naar de website van Stichting Kinderen Kankervrij te gaan