Cystic Fibrosis

Steun de NCFS en help mensen met CF langer te laten leven. Door onderzoek leren we steeds meer over Cystic Fibrosis en is de kwaliteit van leven van mensen met CF sterk verbeterd. Ook de levensverwachting is aanzienlijk gestegen. De ziekte kan echter nog niet worden genezen. Daarom zet de NCFS zich in voor extra onderzoek naar een betere behandeling en nieuwe medicijnen.

Mensen met Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte) hebben taai slijm in hun lichaam en met name de longen, alvleesklier en lever gaan daardoor steeds slechter functioneren. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) zet zich in voor een langer en beter leven van mensen met CF. Het doel van de NCFS is dat het leven van iemand met CF niet meer nadelig beïnvloed wordt door de ziekte. Op dit moment ligt de gemiddelde levensverwachting op 40 jaar en is de ziekte niet te genezen. Het innemen van medicijnen en volgen van therapie kost veel tijd en energie. Dus we zijn er nog lang niet!

Maar er zijn veel ontwikkelingen die ervoor zorgen dat we ervoor kunnen zorgen dat de mensen met CF dezelfde levensverwachting en kwaliteit van leven kunnen hebben als andere mensen. Er is steeds beter inzicht in de ziekte, waardoor we bijvoorbeeld weten dat we per patiënt op zoek moeten naar de beste (combinatie van) medicijnen. Hiervoor is een methode ontwikkeld, waardoor we in het laboratorium kunnen onderzoeken wat de beste medicatie is. Dit versnelt het proces enorm en is minder belastend voor de patiënt. Helaas kost het afnemen van weefsel van patiënten om hier in het laboratorium mee aan de slag te gaan veel geld, waardoor het nog enige tijd duurt voordat we de beste combinatie van medicijnen voor alle patiënten in Nederland kunnen uitzoeken. Met uw aankoop via Blanco Royal steunt u dit belangrijke project en komen we steeds dichter bij ons doel.

Klik hier om naar de website van de Nederlandse Cystic Firbosis Stichting te gaan